Vestea tragică a decesului lui Petrică Mâțu Stoian a venit ca un trăsnet, mai ales că nimeni nu se aștepa ca acesta să pățească ceva, în condițiile în care reușise să se vindece de COVID.
Mai mult decât atât, cântărețul de muzică populară urma un tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin, însă starea lui de sănătătate s-a deteriorat rapid. Tușea cu sânge, iar sâmbătă dimineață a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița acolo unde s-a și stins din viață.
La nicio săptămână de la moartea fulgerătoare a celebrulu artist, au început să iasă la iveală noi informaţii despre medicul care l-a tratat pe artistul Petrică Mîţu Stoian la clinica privată cu terapie hiperbară. Mihai Gâdea a prezentat joi seară la emisiunea „Sinteza Zilei” documente cu privire la cine l-a certificat pe medicul psihiatru Matei Mircea Bogdan să fie specialistul clinicii în care a fost internat Petrică Mîţu Stoian.
Potrivit Antena 3, Medicul Matei Mircea Bogdan este medic specialist în psihiatrie, iar această atestare e complementară. Clinica în care a fost internat Petrică Mîţu Stoian are un singur medic, pe psihiatrul Matei Mircea Bogdan, doi asistenţi medicali, un tehnician şi un îngrijitor curăţenie. O asistentă medicală de la clinica privată a cerut avizul de funcţionare.
Ministrul Sănătății a trimis corpul de control la clinica privată unde Petrică Mîţu Stoian începuse un tratament post COVID cu oxigen.
Artistul s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mâțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a câștigat numeroase premii.
(CITEȘTE ȘI: CE AVERE AVEA PETRICĂ MÂŢU STOIAN? CINE ÎL MOŞTENEŞTE PE CELEBRUL CÂNTĂREŢ)
Era angajat din 1955 la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar repertoriul lui era compus din cântece folclorice de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare și doine populare transmise din generație în generație.
Sursa foto: Facebook